Kaj vse morate vedeti o načrtovanju nove kopalnice?

Kaj vse morate vedeti o načrtovanju nove kopalnice?

13.06.2019

Se lotevate prenove kopalnice ali pa bi jo radi na novo opremili? Potem vam bodo naslednji nasveti prišli zelo prav, saj boste v njih izvedeli vse, kar velja upoštevati pri dizajniranju vaše sanjske kopalnice.

Proračun

Zelo pomembno je, da vse delate v okviru svojih finančnih zmožnosti. Ne pozabite poleg cen kadi ali pršnih kabin, umivalnikov, cevi, straniščnih školjk, ploščic itd. upoštevati še stroške dela. Vse stane in dober izračun vam bo na koncu prihranil velik glavobol. Veliko bolj jasno pa vam bo tudi, ali imate dovolj denarja za celotno obnovo kopalnice ali le za njeno delno osvežitev.


Izmera

Pravilna izmera kopalnice je ključnega pomena. Ne pozabite poleg dolžine in širine izmeriti tudi višino in upoštevati prostora za vrata in radiator.

velike keramične ploščice

Vodovodna napeljava

Preden si zamislite razporeditev elementov v svoji sanjski kopalnici, se o tem pogovorite z vodovodarjem. Ta vam bo namreč znal najbolje povedati, če je to pri vaši trenutni napeljavi izvedljivo. Če ni, bo cena za kopalnico vaših sanj zelo visoka.

Oprema

Ko ste se pogovorili z vodovodarjem, je čas za izris načrta kopalnice. To vam bodo z veseljem naredili tudi v trgovini s kopalniško opremo, v kateri ste se odločili za nakup. Preden sprejmete dokončno odločitev, obredite vse trgovine, prelistajte kataloge, revije, obiščite spletne strani in se dobro pozanimajte o možnostih. Navsezadnje kopalnice ne urejate vsak dan.

Če je prostor za kopalnico zelo majhen, ga poskusite kar najbolje izkoristiti. Ob umivalnik lahko namestite police, pod njega pa omarico.

Elementi

Dobro preverite ponudbo kadi in kabin za prhanje. Ne glejte le na ceno, ampak tudi na kvaliteto. Pri obliki bodite pozorni na to, da vam ne bo zavzela preveč prostora, dobro je tudi, da se ujema z obliko umivalnika. Razmislite, kakšne barve ploščic bi se najlepše podale zraven. Posebno pozornost namenite pipam, saj lahko z njimi zelo popestrite (pa tudi pokvarite)  videz prostora. Tudi tu je kvaliteta pomembnejša od cene. Ne pozabite se pozanimati, če je pipo mogoče namestiti na izbrano kad, pršno kabino oziroma umivalnik.

ploščice za kopalnico

Razsvetljava in elektrika

Za električno napeljavo poskrbite že v začetni fazi prenove. Električarju zaupajte svoje želje oziroma predstave o osvetlitvi in mestu vtičnic v kopalnici. Morda te niso izvedljive, kar vam bo tudi povedal.

Ploščice

Za kopališka tla in stene so najboljša izbira ploščice, ki jih je mogoče dobiti v nešteto izvedbah ter so manj zahtevne za čiščenje.  Tudi če imate bolj plitek žep, lahko z nekaj lepimi obrobami dosežete luksuzen videz. Kopalniške preproge naj bodo pralne; pogosto jih operite v pralnem stroju. Izberite takšno barvo, ki se bo ujemala z barvo ploščic in dodatkov ter bo poživila vašo kopalnico.

sodobne ploščice za kopalnico

Stene

Barva sten je zelo pomembna. Izberite takšno za vlažna območja, sicer bo kratkega veka. Barva naj se ujema s ploščicami in barvo kadi oziroma pršne kabine.

Dekoracija

Ko ste z obnovo ali ureditvijo nove kopalnice končali, poskrbite še za nekaj dekoracije. Kupite lepo držalo za milo, sliko in kak drug kos, s katerim boste postavili piko na i svoji sanjski kopalnici.

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM