Keramtrade predstavlja serijo Memories

Keramtrade predstavlja serijo Memories

05.08.2020

Deliti družinski obrok, se nasmejati s prijatelji, občudovati sončni zahod s plaže, uživati v sveže stisnjenem pomarančnem soku, si privoščiti dvajset minutno siesto ... V Sredozemlju smo veseli majhnih stvari v življenju; trenutki, ki so posebni samo zato, ker ste z osebo, do katere vam je mar. Ker včasih najboljše stvari v življenju pridejo v majhnih paketih. Zato Keramtrade predstavlja keramične ploščice Memories, serijo, ki v še manjšem formatu objema pravi mediteranski duh. Prave ploščice!

keramične ploščice

 

Keramika z mediteranskim duhom

Radi se držimo svojih korenin. In keramične ploščice so bistveni del njih. Odkrili smo štiri klasične modele ploščic, ki se neposredno povezujejo z zgodovino ploščic v še manjši obliki. Majhen po videzu, velik v čustvih.

Memories je posebna serija, kjer uporabljamo proizvodne tehnike, ponovno uvedene iz rokodelskih sistemov. Po eni strani je sestavljena iz manjših različic klasičnih ploščic. Uporabljamo tudi dvojni sistem pečenja, ki nam omogoča, da na površini reproduciramo barvne gradiente in z glaziranim učinkom dobimo videz napokanja keramične ploščice. Material nam je uspelo reproducirati, ne da bi pri tem izgubili mehanske lastnosti materiala. Čista keramična esenca!

kuhinjske ploščice

 

Kisses & Dawn12 x 13,8 cm

Tako kot mnoge klasične ploščice je tudi izvor šesterokotnika mogoče najti v arhitekturi Mudejar dvanajstega in šestnajstega stoletja. Bilo je v obdobju modernista, ko je ta format oživel z ikonami, kot je ploščica Gaudi. Pri Memories smo to obliko poiskali v manjši različici, kar ji daje resnično edinstven čar.

ploščice za kopalnico

Smiles & Rain 12 x 12,5 cm

Ploščice z ribjo skalo so še ena od klasičnih ikon industrijskega oblikovanja devetnajstega stoletja. Eden največjih vplivov na modernizem je bila narava. Motivi cvetov, vegetacije in živali so bili nenehno upodobljeni v dizajnih. Odličen primer: ploščice z ribjo lestvico, ki smo jih pri Memories prejeli v manjši obliki.

ploščice za kopalnico

Looks & Trip 9,8 x 16,8 cm

Romb je ena najbolj posebnih oblik pri polaganju keramičnih ploščic, saj ustvarja edinstven učinek. Čisto geometrijska je, vendar doda gibanje. Pri Memories smo tej obliki dodali majhno serijo z grafičnim razvojem, ki ga navdihujejo tradicionalni dizajni.

kopalniške ploščice

Memories & Moments 6,5 x 13 cm

Eden najbolj klasičnih formatov keramičnega oblikovanja. Čeprav gre za obliko, ki je bila z nami dolga stoletja, je s prihodom podzemlja postala pristna ikona mestnega življenja. To ikonično zasnovo smo poiskali v najčistejši različici, tako v bolj dovršenih barvah kot tudi z valovi in nepopolnostmi ročnih dodelav, ki dizajnu dajejo neprimerljivo lepoto.

kuhinjske ploščice

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM