Majhna kopalnica, velik učinek

Majhna kopalnica, velik učinek

01.02.2021

Udobna kopalnica ni nujno tudi velika, z nekaj triki lahko še tako majhen prostor spremenimo v oazo lepote in miru. Že samo svetle kopalniške ploščice naredijo veliko spremembo.

kopalniške ploščice

Časi, ko je bila pomembna samo keramika za kopalnico oz. kopalniške ploščice, so mimo. Dandanes, ob poplavi odličnega kopalniškega interjerja, se vse več ljudi zaveda, da to ni le prostor, ki ga opremimo z levo roko. Majhna ali velika, z nekaj triki bo prav vsaka požela pohvale in zavidljive poglede gostov.

ploščice za kopalnico

Uporabite veliko ogledalo

Ogromno ogledalo ni rezervirano le za velike kopalnice, z njim bomo namreč tudi v majhnih ustvarili občutek prostornosti. Poleg tega so kot nalašč za kopalnice v katerim primanjkuje naravne svetlobe, saj le to usmerijo po celotnem prostoru.

Dobra osvetlitev

Kopalnice so pogosto prostori z majhnimi okni, nekatere celo brez njih, zato je usmerjanje naravne svetlobe pogosto prava umetnost. Z dobro osvetlitvijo in izbiro barv boste še tako neosvetljen prostor spremenili v prijetno svetlega. Ne pozabite na dobro osvetlitev ob ogledalu in umivalniku, ki vam bo prišla prav predvsem ob večerni rutini.

keramika za kopalnico

Kopalniške ploščice naj bodo v svetlih tonih


Nekateri menijo, da je paleta svetlih barv dolgočasna, vendar pa bo belina v kopalnici prostor optično povečala in osvetlila. Za popestritev se naslonite na uporabo zanimivih materialov kot sta kamen ali les, ki ju lahko elegantno kombinirate s svetlimi odtenki ploščic in tal. Če vam je belina tuja, se poigrajte s talnimi ploščicami, medtem ko stene ohranite kar se da svetle. Ploščice za kopalnico so pomemben element, ki kopalnici vdihne dušo.

Unikatni materiali

Ni pomembna velikost kopalnice, z umestitvijo edinstvenih materialov v določene predele, bo prav vsaka dobila dušo. Ljubitelje narave in minimalizma naj navdahnejo kamnite površine, ki jih lahko umestite le ob umivalnik ali pa v kakšen drug predel kopalnice, bolj drzni pa se poigrajte z mozaiki. Keramika za kopalnico, če je prav izbrana, lahko prostor zelo razgiba, ali pa ga umiri. Za dosego elegance ni potrebno veliko, že z majhnimi spremembami lahko ustvarite unikaten in izčiščen prostor, ki bo prava paša za oči.

keramične ploščice

Ne pozabite na vertikalo

Poskrbite, da ima prav vsak kos v kopalnici svoj namen. Sploh če gre za majhen prostor, si ne morete privoščiti neuporabne navlake. Izberite ogledala, za katerimi se skrivajo omarice ali police. Izkoristite prostor vse do stropa, na vrh postavite stvari, ki jih ne potrebujete prav pogosto, tiste najbolj uporabne, pa hranite na dosegu rok.

kopalniške ploščice

Steklena vrata

Pozabite na kopalniške zavese in plastične pregradne stene, namesto tega raje posezite po steklu. S tem boste ustvarili vtis, kot da je tudi prha del celotnega prostora, ne ločena enota.

keramika za kopalnico

Pet zlatih kopalniških nasvetov:

• Pomanjkanje prostora? Namesto klasičnih vrat izberite drsna, na ta način boste prihranili nekaj prostora tudi v kopalnici.
• Želite, da prostor s straniščno školjko naredi vtis in izstopa? Četudi je še tako majhen, stene obarvajte v izstopajoč odtenek in jih napolnite z zanimivimi umetniškimi deli. Majhni prostori so pogosto kot nalašč za razstavo slik in fotografij, saj imamo zaradi pomanjkanja širine na voljo le vertikalo. Prav tako lahko razbijejo monotonost kopalniške keramike.
• Veliko prostora lahko prihranite z vgradnjo niš, predvsem ob kopalni kadi ali tuš kabini vam bo prišla prav za shranjevanje šamponov in ostalih kozmetičnih izdelkov.
• Pustite svetlobi prostor pot. Oken ne zastirajte s kopalniškimi zavesami, temveč se raje odločite za stekleno steno.
• Zakaj se ne bi vzorec ploščic, ki se raztezajo po kopalnici, nadaljeval tudi v tuš kabino? Na ta način boste prostor optično povečali.

talne ploščice

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM