Stenske ploščice za kopalnico in ostale prostore

Stenske ploščice za kopalnico in ostale prostore

20.01.2023

Stenske ploščice za kopalnico iz vaših sanj


Stenske ploščice so danes še vedno izjemno popularne, kot so bile tudi že v preteklosti. Začetki keramike kot materiala segajo v čas terakote, ko so z žganjem gline dobili trdnejšo obliko - nekakšno predhodnico keramike. Stenske ploščice azulejo so danes na primer simbol portugalske arhitekture- Prilepljene so na fasado, kar poleti omogoča določeno mero hlajenja, hkrati pa so obstojne na vedno slan zrak ob atlantski obali. Prav tako je svetovno znan kitajski porcelan, ki je ena vrsta keramike. Preverite našo ponudbo stenskih ploščic za kopalnico in ostale kopalniške opreme.

stenske ploščice


Kako izbrati najboljše stenske ploščice?


Pri izbiri stenskih ploščic za kopalnico ali kuhinjo je potrebno veliko manj prilagajanja kot pri nakupu talnih. V resnici nimajo posebne funkcije, prostoru dodajo bolj estetsko noto. Po njih namreč ne hodimo, zato ne potrebujejo zadostnega oprijema, so načeloma bolj dovzetne za mehanske poškodbe, saj ni potrebe, da so tlačno trdne, itd. Edina stvar, ki je pomembna, je vpojnost vode. Če boste stenske keramične ploščice montirali zunaj, te ne smejo biti dovzetne za vpijanje vode, saj bodo pozimi, ko voda zmrzne, počile. Poleg vpojnosti vode je pomembna tudi izbira lepila, saj morajo stalno premagovati silo gravitacije.

ploščice za steno


Modeli stenskih ploščic za kopalnico in ostale prostore


Čudoviti modeli, ki jih lahko najdete v naši spletni ponudbi ali v salonu keramike, so:
• Classic- nevtralne stenske ploščice, ki so primerne prav za vsak prostor v domu,
• Mars- trendovska kombinacija 4 nevtralnih tonov,
• Verona- elegantne italijanske stenske ploščice,
• Monocroma- keramike sivine, ki se poda k vsem ostalim ploščicam in materialom,
• Brick & More- za rustikalne ali ekstra moderne stile notranjega oblikovanja,
• Natural- posnemanje naravnega kamna in vnos narave v dom.

ploščice za kuhinjo

Tuš kad za sproščujočo prho


Nič ni lepšega, kot topla prha po napornem dnevu ali pa hladnejša jutranja prha za zbujen začetek dneva. Zato vam ponujamo številne tuš kadi, izdelane iz naravnih materialov, nizkega deleža poliestrskih smol in zaključnega sloja akrilnega premaza, debeline 25 mm. Za še bolj prefinjen in eleganten videz jo lahko vgradite na nivoju tal, saj so takšne kopalnice na videz izjemno elegantne in moderne. Glede na vaše želje in preference izdelamo tudi tuš kad po meri.

tuš kad


Vzdrževanje stenskih ploščic in tuš kadi


Keramika kot sama je izjemno vzdržljiva in enostavna za vzdrževanje, zato lahko za vsakodnevno čiščenje uporabite zgolj krpo in vodo. Bolj kritične so pri čiščenju fuge, saj lahko te ob uporabi jedkih čistil začnejo razpadati, kar pa lahko pripelje vse do odpadanja stenskih ploščic. Pretirana uporaba čistil je tako na vseh keramičnih površina odsvetovana.
Za čiščenje tuš kadi lahko prav tako za vsakodnevno čiščenje uporabite zgolj vodo in krpo. Za občasna generalna čiščenja uporabite čistila, ki so namenjena čiščenju kopalniške keramike in odstranjevanju vodnega kamna. Izogibajte se čistil, ki vsebujejo vosek, saj lahko te trajno poškodujejo keramiko.
Svetovanje na področju stenskih ploščic in kopalniške opreme
Opremljanje stanovanja in kopalnice ni mačji kašelj in velikokrat se pokažejo nove težave, ki jih ne znate rešiti. Zato smo na tem mestu mi, ki vam bomo pri nakupu stenskih ploščic in tuš kadi svetovali po svojih najboljših močeh. Obrazec za vsa vprašaja lahko najdete na naši spletni strani, prav tako pa e-poštni naslov, telefonsko številko in naslov našega salona keramike.

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM