Kakovostne talne ploščice zaščitijo tla in dodajo estetski pridih

Kakovostne talne ploščice zaščitijo tla in dodajo estetski pridih

27.02.2023

Talne ploščice so bile včasih temnejših barv, dandanes pa temu ni več tako. Zaradi napredka tehnologije izdelave in oblikovalskih zasnov so te možnosti danes enako raznolike kakor za vse ostalo pri notranjem opremljanju. A pozor, niso vse talne ploščice enako kakovostne in trajnostne. Zato preberite nekaj naših nasvetov, ki vam lahko olajšajo izbiro:

1) Trpežnost. Ker se po talnih ploščicah tako hodi kot občasno kaj polije ali pade, morajo biti vsekakor trpežne in primerne za različne namene. Pri izbiri upoštevajte, kje in koliko bojo v uporabi, na poldragi tega pa za mesta, kjer je največ aktivnosti, izberite najbolj trpežne. Kako veste, katere so trpežne? Oglasite se pri nas in vam bomo pomagali s strokovnimi nasveti ter predlogi.

2) Barva. Zaradi vsakodnevne uporabe se navadno podi izbirajo v naravnih tonih, kar pa nikakor ni nujno. Nekateri v svoj dom radi vnesejo tudi nekaj živahnosti, zato imamo v ponudbi različne odtenke, ki lahko zadovoljijo želje prav vsake stranke.

3) Velikost. Tudi pri dimenzijah so izbire za pode naredile izjemne premike. Sedaj so poleg klasičnih na voljo tudi velike dimenzije, ki presegajo tudi po meter ali dva dolžine. Zakaj bi se odločili zanje? Prostoru dajo čisto nov pogled, občutek daljnosežnosti in edinstvenosti, zelo pa so primerne tudi za javne prostore, denimo pisarne ali restavracije.

4) Vzorec. Pri vzorcih velja podobno kot pri barvah in materialih. V francoščini obstaja pregovor, da se barve in osebni okusi ne presojajo in tega načela se držimo. Preden pa sprejmete svoje odločitve, morate poznati nekatere zakonitosti obnašanja vzorcev na deščicah.

5) Material. Se vam je v zadnjem času že večkrat zgodilo, da ste mislili, da hodite po parketu, laminatu ali lesenih površinah, pa se potem ugotovili, da gre za ploščice? Imitacija materialov v obliki lamel je neverjetno napredovala, kar pomembno širi možnosti izbire in raznolikosti učinka. Talne ploščice se dobro kombinirajo s talnim gretjem, zato so dokaj priljubljena izbira.

talne ploščice

Zunanje ploščice so primerne za terase, potke in dvorišča

Tudi zunanje ploščice oblikovalsko sledijo trendom, ki smo jih že predstavili. Bistveno je, da morajo biti iz kakovostnih materialov ter posledično z dolgo življenjsko dobo. Pomislimo samo, kakšen časovni, finančni in organizacijski vložek je gradnja ali prenova terase. Tega si gotovo nihče ne želi prepogosto. Kje lahko uporabimo zunanje ploščice?
Terase   Najsi gre za pokrite balkone, zimske vrtove ali klasične terase, izberite modele, ki dopolnjujejo slog in barvo fasade vaše hiše.
Vrtne potke   Pri sprehodih po vrtu naj bodo noge zaščitene in potke urejene in pokrite z modeli, ki se oblikovno ujemajo z izbiro za teraso.
Vhod v hišo   Vhod oziroma področje pred njim, ki obiskovalca vodi do vhodnih vrat, je med najbolj pogosto uporabljenimi deli hiše, zato je nujno, da tam izberete kakovostne modele, ki bodo obstojni in vzdržni.

talne ploščice

 Talne keramične ploščice postajajo vse bolj raznolike

Medtem ko so talne keramične ploščice še vedno pogosta izbira, pa je že tradicionalno pogost material tudi porcelan. Vsak material ima svoje prednosti, med katerimi naštevamo le nekatere:

• Vodoodpornost

  Zaradi kemične sestave so porcelanaste opcije skoraj neprepustne za vodo, kar je povezano z njihovo gostoto materiala. Zaradi tega jih pogosto uporabljajo v okoljih, kjer je visoka stopnja vlažnosti, kot so kopališča in savne.

• Vzdržljivost

  Nekateri trdijo, da se porcelan manj obrabi kot keramika ter da so talne keramične ploščice nekoliko manj trpežne od porcelanastih. Vendar je s sodobnimi obdelavami materialov ta razlika v življenjskem ciklu izdelkov skoraj izničena.

• Videz

  Če so vam bolj všeč bleščeče površine, se raje odločite za porcelan. Zlasti te vrste podov so pogosto nelakirane in imajo mat površino, kar pa preprečuje zdrse in padce. Prav tako so mnogi manj navdušeni nad sijajem in se raje odločajo za diskretno površino.

 talne ploščice

Zunanje keramične ploščice in zunanje talne ploščice zanimivih dizajnov

Če se odločate za zunanjo uporabo vaših podov, razmislite o tem, kdo bo zunanji prostor uporabljal in v kakšne namene. Zunanje keramične ploščice naj bodo predvsem izjemno dobro zavarovane pred vremenskimi vplivi. Predlagamo, da se odločite za porcelanogres ali granitogres. To sta materiala, ki ščitita ploščice, posledično pa tudi vašo teraso ali balkon pred različnimi vremenskimi razmerami, obrabo in poškodbami. Podi za zunaj se lahko oblikovno dopolnjujejo s tistimi, ki jih uporabite v notranjosti vaše hiše, ter tako odzvanjajo v istih barvnih tonih ali materialih, kar daje okolici poseben pečat. Lahko se odločite tudi za teksture ali materiale, ki imitirajo druge materiale ali naravne elemente. Vzdrževanje zunanjega poda večinoma ni preveč zahtevno, saj ga je treba le pometati in spirati z vodo. V ponudbi najdete raznolike motive in pester nabor dimenzij. Naši svetovalci vam bodo radi pomagali z napotki in dodatnimi informacijami, zato se pri nas oglasite osebno ali elektronsko.

sijajne ploščice

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM