Talne ploščice za kopalnico

Talne ploščice za kopalnico

19.10.2023

Talne ploščice za kopalnico imitacija lesa bo prostor naredila prijetnejši

Talne ploščice za kopalnico je potrebno izbirati z nekaj previdnosti, saj se od stenskih precej razlikujejo. Ker se po njih tudi sprehajamo, na njih pa stoji vsa oprema, morajo prenesti precej večje obremenitve. Njihova posebnost je tudi to, da so bolj hrapave, saj bi bila v nasprotnem primeru nevarnost za padce enostavno prevelika. Že tako ali tako je sprehajanje po mokrih tleh precej nevarno, sploh za otroke in starejše. Če si želite sproščenega tuširanja in urejanja, vam svetujemo, da ima izbrana talna keramika čimbolj grobo teksturo. To lahko enostavno določite tako, da ste pozorni na R faktor. Višja kot je številka, manj spolzko površino lahko pričakujete. R13 so torej najbolj nedrseče ploščice, medtem ko so tiste z oznako R9 že precej gladke.

talna keramika

Zakaj izbrati talne ploščice za kopalnico imitacija lesa?

Mnogi si želijo v svoj dom vnesti pridih domačnosti in topline, kar je najenostavneje storiti z lesenimi površinami. A v kopalnici se pojavi velika težava – prekomerna vlaga. Čeprav se še vedno lahko odločite za elemente in stene iz naravnega materiala, pa vam za tla svetujemo, da izberete posebne ploščice za kopalnico. Imitacija lesa je odlična rešitev, saj izgleda zelo toplo in hkrati estetsko.

Talna keramika je izjemno vzdržljiva

Čeprav se les uporablja v različnih vlažnih ambientih, kot so npr. savne, jadrnice in terase, pa se je kljub temu potrebno zavedati, da ga moramo že po nekaj letih zamenjati. Če si redne menjave ne želite, saj navsezadnje ta predstavlja kar visok strošek in veliko dela, vam svetujemo talne ploščice za kopalnico v imitaciji lesa. Le-te so na vlago precej bolj odporne, zato bodo še leta ostale točno takšne, kot na dan nakupa. Za razne letvice in parket to nikakor ne velja, saj tovrstne površine kljub vododbojnim premazom sčasoma spremenijo barvo, sprhnijo ali pa razpadejo.
Poskrbite za dobro počutje vseh članov družine

Potrebujete še dodaten razlog, zakaj izbrati ploščice za kopalnico Imitacija lesa? Takšna izbira je bistvena boljša od parketa ali raznih letvic tudi zato, ker preprečuje nastanek raznih bolezni. Les se namreč nikoli zares ne posuši, saj se v razpokah stalno kopičita vlaga in umazanija, kar ima zelo negativen vpliv na naše telo. Astmatiki in tisti, ki se spopadajo z raznimi alergijami, se bodo obkroženi s talno keramiko počutili bistveno bolje. Njihovo dihanje zaradi prekomernega prahu ne bo oteženo, saj imajo odlične zaščitne lastnosti, poleg tega pa so praktično popolnoma vododporne.

ploščice za kopalnico

V kopalnico boste vsak dan vstopili dobre volje

Kot že rečeno, bo vaše počutje izboljšano že zaradi nizke stopnje nečistoč, a to ni edini razlog za dobro voljo. S talnimi ploščicami za kopalnico se ne boste odpovedali estetiki in lepo urejenemu prostoru, saj izgledajo zelo pristno. Njihova površina je izjemno moderna, zato prav vsak prostor spremenijo v toplo zavetje, v katerem je bivanje zelo prijetno. Če so vam všeč naravni materiali, vas tovrstna talna keramika zagotovo ne bo razočarala. Še več, z naravnim videzom in izjemno kvaliteto vas bo navdušila! Na voljo je več različnih barv in dimenzij, zato boste zagotovo našli takšno, ki bo izpolnila vse vaše želje.

Za manjše prostore vam svetujemo, da izberete talno keramiko manjših dimenzij, medtem ko so za večje prostore primernejše velike dimenzije. Z izbiro prave velikosti boste namreč kopalnico vizualno povečali ali pomanjšali. Iz tega razloga je dobro biti pozoren tudi na barvo talnih ploščic za kopalnico, saj svetlejši odtenki poskrbijo za vizualno povečavo prostora, temnejši pa ga pomanjšajo. Če se boste odločili za ploščice za kopalnico imitacija lesa, je najbolje, da stene odenete v svetlejše barve. Tako bo prostor ostal svetel in privlačen. Za povezavo rjave, sive, bele in črne barve je značilna brezčasnost, kar pomeni, da bo oprema moderna še vrsto let. Namesto, da izberete odtenke zelo živahnih barv, ki se jih boste morda že kmalu naveličali, vam svetujemo, da se odločite za bolj zemeljske tone. Le-te je tudi enostavno kombinirati z opremo celotnega stanovanja. Strokovnjaki v salonu Keramtrade imajo na tem področju ogromno izkušenj, zato vam bodo z veseljem pomagali, če jih boste poprosili za pomoč.

keramične ploščice za kopalnico

Izognite se napornemu čiščenju in vzdrževanju

Skrb za nenehno čistočo vseh notranjih prostorov je zelo zoprno opravilo. Prav zato vam odsvetujemo nakup letvic in podobnih kopalniških elementov, saj jih je potrebno večkrat na leto zbrusiti in krtačiti, poleg tega pa jih je nujno zaščititi z različnimi premazi. Po drugi strani s talnimi ploščicami za kopalnico ne boste imeli prav nobenega dela, saj se zaradi visoke stopnje vodoodbnojnosti umazanija vanje ne vpije. To pomeni, da lahko sledi vodnih kapljic le pobrišete. Tovrstna talna keramika je še posebej enostavna za vzdrževanje, saj se na »pisani« površini madeži skoraj ne poznajo. Če ste se do sedaj vsak konec tedna obremenjevali s čiščenjem kopalnice, naj vas razveselimo, da bo to sedaj potrebno precej redkeje. Proste dni raje preživite s svojo družino, ki bo vašo prisotnost zagotovo cenila.

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM