Mozaik keramične ploščice popestrijo celoten prostor

Mozaik keramične ploščice popestrijo celoten prostor

20.06.2024

Mozaik ploščice zaradi svoje velikosti sodijo v posebno vrsto ploščic. Z mozaik ploščicami je v prostoru mogoče doseči poseben vizualni učinek, ne glede na to ali gre za ploščice za kuhinjo, kopalnico dnevno sobo ali celo spalni prostor. Mozaik keramične ploščice so prvič uporabljale že antične civilizacije. Stari Rimljani in Grki so sprva iz naravnih kamenčkov in marmornih delcev ustvarjali zapletene vzorce in slike, ki jih lahko opazujemo še danes. Površine s prekrasnimi detajli so se pojavljale tako na tleh, kot tudi na stropih in stenah v palačah, templjih in kopališčih. Danes temu sicer ni več tako, saj se kupci največkrat odločajo za mozaik ploščice za kuhinjo ali kopalnico. V obeh prostorih preživimo ogromno časa, zato je prav, da ju premišljeno opremimo. Vas zanima, kaj so največje prednosti tovrstnih ploščic za kopalnico? Mozaik vas bo navdušil iz estetskega in praktičnega vidika.

mozaik ploščice

Za katere prostore so primerne mozaik keramične ploščice?

Čeprav se keramične ploščice z vzorcem mozaika lahko uporabljajo povsod, pa se, kot smo že omenili, najpogosteje pojavljajo v kuhinji in kopalnici. Temu je tako, saj se ponašajo z dolgo življenjsko dobo in prekrasnim videzom, ki vse prej kot vsakdanji.

mozaik ploščice

Mozaik ploščice za kuhinjo so odporne na udarce

Mozaik keramične ploščice so narejene iz kakovostnih materialov, kar pomeni, da jih odlikuje neverjetna trpežnost. To je v kuhinji izrednega pomena, saj njej preživimo ogromno časa, med kuhanjem pa je veliko možnosti za razne udarce in praske. Mozaik ploščice za kuhinjo so poleg tega odporne na vlago in madeže, kar olajša njihovo čiščenje. Tudi če jih poškropite z oljem, vodo ali čim drugim, jih enostavno pobrišite z vlažno krpo. Njihova ne porozna površina preprečuje vpijanje tekočin in razvoj plesni, zaradi česar je vzdrževanje enostavno. Priporočamo vam le, da se odločite za čimbolj potopljene ploščice, saj se tako umazanija ne bo nabirala niti v fugah. To bo izrazito pripomoglo k ohranjanju higiene v kuhinji. Teh oblog torej ni smiselno izbrati le iz estetskih razlogov, temveč tudi praktičnih.

Ploščice za kopalnico mozaik vizualno povečajo prostor

Živite v majhnem stanovanju s kopalnico manjših dimenzij? Potem je zelo pomembno, da izberete ustrezne ploščice za kopalnico. Mozaik je odlična odločitev, saj majhni delčki prostor vizualno povečajo. To pa še ni vse! Na tak način popestrimo celotno kopalnico, saj ji dodamo kanček živahnosti. Priporočljivo jih je namestiti le na en del tal ali stene, z njimi ustvariti trak, panel ali obrobo, saj z različnimi barvami vseeno ni dobro pretiravati. Prav tako je estetska rešitev, da z njimi obložimo tuš kabino, saj tako na enostaven način ločimo prostor na dva dela. Še en razlog za izbiro mozaik ploščic pa je ta, da so v različnih barvah, oblikah in velikostih, zato jih lahko z lahkoto kombiniramo z ostalimi kopalniškimi elementi.

mozaik ploščice

Zakaj izbrati mozaik ploščice za kuhinjo oz. za kopalnico?

Čeprav smo veliko prednosti že našteli, pa to niso edini razlogi, zakaj izbrati mozaik keramične ploščice. V zadnjih letih so postale tako priljubljene tudi zato, ker je mogoče z njimi obložiti mesta, ki zaradi svoje neravne površine onemogočajo polaganje večjih dimenzij. Ker se odlično obnesejo tako na tleh, kot tudi na stenah, so zares vsestranske. Z njimi lahko izrazimo svojo kreativnost in oblikujemo unikaten prostor po svojih željah. Če si želite zares prekrasnega videza, vam svetujemo, da pobrskate med različnimi materiali ploščic za kopalnico. Mozaik je lahko narejen iz stekla, kamna ali keramike. Slednje so sicer najpogostejše, a to nikakor ne pomeni, da so drugi materiali manj kakovostni. Steklena gladka površina in svetleč videz dodata prostoru eleganco in svežino, medtem ko kamen ustvari neverjetno monumentalnost.

mozaik ploščice

Kako se lotimo polaganja ploščic za kopalnico / mozaik ploščic za kuhinjo?

Mozaik keramične ploščice se vedno polagajo na enak način, ne glede na to, kateri prostor opremljamo. Postopek se začne s pripravo površine. Slednja mora biti ravna, čista in suha. Najpreprosteje je, da jo izravnamo z izravnalno maso, ki bo zagotovila optimalne pogoje za lepljenje. Ko je podlaga pripravljena, začnemo s polaganjem. Posamezni elementi mozaika so po navadi pritrjeni na mrežasto podlago, kar olajša njihovo namestitev. Lepilo se enakomerno nanese na površino, ploščice pa se nato pritisnejo v lepilno plast. Zelo pomembno je, da med postopkom ves čas ohranimo enakomerno razdaljo med posameznimi delci. Ko so le-ti pritrjeni, mednje nanesemo figurno maso, ki zapolni vrzeli ter zagotovi vodoodpornost in stabilnost mozaika. Za enostavno vzdrževanje vam svetujemo, da za fugiranje izberete temnejšo barvo, saj bosta umazanija in prah težje vidna.

mozaik mreža

Zakaj kupiti keramične ploščice z vzorci v našem podjetju?

Na področju keramike delujemo že vrsto let, zato vam pri izbiri z veseljem svetujemo in pomagamo. Paleta naših izdelkov je izjemno pestra, saj ponujamo keramiko od različnih proizvajalcev. To je izjemna prednost, saj slednji omogočajo široko paleto kombinacij. Odločitev, kakšno barvo, obliko in profil izbrati, je posledično precej enostavnejša. Naši izdelki vas bodo tako navdušili, saj niso le lepega videza, temveč so tudi izjemno kakovostni. Tako mozaik keramične ploščice kot tudi druge vrste keramike so trpežne, odporne na vlago in enostavne za vzdrževanje. Ker jih je mogoče kombinirati z različnimi materiali in teksturami, se podajo v vsak prostor. S svojim videzom navdušijo vsakega, saj v dom vnesejo kanček igrivosti, modernosti in prefinjenosti.

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM